Se on sitten taas se aika vuodesta kun kaupoissa soi joululaulut, apteekin ikkunassa on lanteitaan ketkutteleva joulupukki ja joka puolelta tursuaa ties mitä krääsää. Ja kaikki on punaista! Tämä aika on niin rasittavaa kun "juhla" nimeltä joulu on vallannut koko kaupungin ja varmaan maankin. Ei siinä mitään, joulu on sinällään mukava kun on loma ja voi viettää aikaa ystävien kanssa, mutta miksi, oi miksi!, se on niin kaupallista nykyään? Ensimmäiset joulutavarat bongasin jo lokakuun alussa. Eikö joulu tule vasta joulukuussa?

 Ja se joululahjojen osto. Viksu ihminen hoiti sen asian jo marraskuussa, mutta sitten me minnapetterit jotka ostavat vähäiset joululahjat vasta joulukuun 20. päivä. Itse kuulun näihin, ja lisäksi vielä niihin, jotka eivät osaa säästää rahojaan lahjoja varten. Olen siis tuhlannut kahdessa päivässä omasta mielestäni huolestuttavan paljon rahaa. Onneksi joulu on vain kerran vuodessa.

 Käsittelenpä vielä aiheen nimeltä joululaulut. Voi elämä kun niitä pitää soittaa joka helvetin puljussa kuukausia ennen joulua. Kaikki ne ovat vieläpä niin tekopirteitä ja idioottimaisia.

 

Nyt täytyy lopettaa, mutta jatkan aiheesta vielä, sillä ärsyttää.